Областной радиоклуб Одесса Пятница, 29.03.2024, 02:38
Приветствую Вас Гость | RSS
Перевести

Текущее время в Одессе
Меню сайта

Категории раздела
Радиолюбительские новости [1353]
Радиолюбительские новости
Клубные новости [90]
Клубные новости
Технические новости [22]
Технические новости
Громадська спілка "Всеукраїнська радіоаматорська ліга" [10]
Громадська спілка "Всеукраїнська радіоаматорська ліга"
В помощь радиолюбителю [3]
Раздел для радиолюбителей начинающих и опытных
H A M -D M R [9]
новости H A M -D M R

Наш опрос
кто какой трансивер использует ?
Всего ответов: 144

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

www.dxzone.com
dxzone.com ham radio guide
VHF Aurora :Status
144 MHz Es in EU :Status
70 MHz Es in EU :Status
50 MHz Es in EU :Status
144 MHz Es in NA :Status
From The DXrobot
Today's MUF & Es :Status
From MMMonVHF
Главная » 2018 » Апрель » 9 » ПОЛОЖЕННЯ про Бюро обміну радіоаматорськими QSL-картками та дипломами громадської спілки “Всеукраїнська радіоаматорська ліга”
10:34
ПОЛОЖЕННЯ про Бюро обміну радіоаматорськими QSL-картками та дипломами громадської спілки “Всеукраїнська радіоаматорська ліга”

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням Президії ГС ВРЛ протокол 48 від 30.03.2018


ПОЛОЖЕННЯ
про Бюро обміну радіоаматорськими QSL-картками та дипломами громадської спілки “Всеукраїнська радіоаматорська ліга”

1.    Загальні положення
1.1.    Бюро обміну радіоаматорськими QSL-картками та дипломами громадської спілки “Всеукраїнська радіоаматорська ліга” (далі - QSL-бюро ГС ВРЛ) є структурним підрозділом Штаб-квартири ГС ВРЛ, яке діє відповідно до пунктів 5.12.4, 9.11, 9.12 Статуту ГС ВРЛ і цього Положення.

1.2.    Метою діяльності QSL-бюро ГС ВРЛ є централізоване забезпечення технологічних процесів для обміну QSL-картками і дипломами між радіоаматорами України у межах України, а також між радіоаматорами України та радіоаматорами інших країн.

1.3.    QSL-бюро ГС ВРЛ має статус:
-    «всеукраїнського» на всій території України та виконує функції центрального QSL-бюро в Україні;
-    «національного» у співпраці на міжнародному рівні.

1.4.    QSL-бюро ГС ВРЛ, як центральне QSL-бюро в Україні, співпрацює з територіальними QSL-бюро учасників ГС ВРЛ або відокремлених підрозділів ГС ВРЛ.

1.5.    QSL-бюро ГС ВРЛ на основі договорів ГС ВРЛ має право співпрацювати з іншими QSL-бюро громадських об’єднань – не членів (учасників) ГС ВРЛ.

1.5.    Місцезнаходження QSL-бюро ГС ВРЛ: Україна, 08130, Київська область, Києво-Святошинський район, село Петропавлівська Борщагівка,  вул.  Соборна,  б.  10В,  офіс 122, кімната 1.
QSL-бюро для прийму та видачі QSL-карток працює за графіком, затвердженим Першим віце-президентом - директором Штаб-квартири ГС ВРЛ.

1.6.    QSL-бюро ГС ВРЛ для отримання вхідної кореспонденції використовує офіційну абонентську скриньку ГС ВРЛ: А/С 33. м. Київ, 01001, Україна (UNGO UARL QSL  BUREAU, P.O. box 33, KYIV, 01001, UKRAINE).

1.7.    QSL-бюро ГС ВРЛ не являється юридичною особою, не здійснює комерційну діяльність.
QSL-картки радіоаматорів та дипломи, які надійшли в QSL-бюро ГС ВРЛ не є його власністю або ГС ВРЛ і не можуть використовуватися для вигоди будь-якого окремого члена (учасника) Спілки, її посадових осіб або продажу будь-якому радіоаматору.

1.8.    Для здійснення поштових пересилань ГС ВРЛ укладає відповідний договір з Публічним акціонерним товариством «Укрпошта» (ПАТ «Укрпошта»), іншими ліцензійними суб’єктами поштового зв’язку.
ГС ВРЛ та QSL-бюро ГС ВРЛ не надає самостійно, як суб’єкт поштового зв’язку, поштових послуг.
 
ГС ВРЛ та QSL-бюро ГС ВРЛ не несе відповідальності за цілісність отриманих та відправлених поштових відправлень, тривалість пересилань та за інші послуги поштового зав’язку.

2.    Користувачі QSL-бюро ГС ВРЛ
2.1.    Користувачами QSL-бюро ГС ВРЛ на зовнішнє отримання QSL-карток і дипломів є всі радіоаматори України, які мають дозвіл на експлуатацію аматорських індивідуальних та колективних радіостанцій та радіоаматори – спостерігачі, не залежно від членства в ГС ВРЛ.

2.2.    Користувачами QSL-бюро ГС ВРЛ на централізоване відправлення QSL-карток за межі України (за кордон) є:
2.1.1.    Члени ГС ВРЛ, які своєчасно сплатили щорічний членський внесок в ГС ВРЛ.
2.1.2.    Керівники (якщо вони є членами ГС ВРЛ) колективних аматорських радіостанції від учасників та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ.
2.1.3.    Радіоаматори та радіоаматори - спостерігачі, які не являються членами ГС ВРЛ, за окремими встановленими розрахунками компенсації витрат відповідно до п. 9.12 Статуту ГС ВРЛ - абонентні користувачі, за умов, якщо Президією ГС ВРЛ прийнято таке рішення, яке опубліковане на офіційному сайті ГС ВРЛ у розділі «QSL-бюро».

3.    Порядок використання коштів для забезпечення діяльності QSL-бюро ГС ВРЛ
3.1.    Зовнішнє отримання QSL-карток, сортування, розсилка QSL-карток і дипломів у межах України, централізоване відправлення за межі України QSL-карток на адреси іноземних країн не є послугою та виконуються відповідно до Статуту ГС ВРЛ.
Отримані кошти на підтримку діяльності QSL-бюро у вигляді додаткових членських внесків та компенсації витрат не можуть бути розподілений між  засновниками та членами ГС ВРЛ, спрямуються виключно на досягнення мети ГС ВРЛ та забезпечення діяльності QSL-бюро ГС ВРЛ, у тому числі на оплату праці працівників QSL-бюро та відрахувань на соціальні заходи.

3.2.    Зовнішнє  отримання  QSL-карток  і  дипломів  здійснюється  за   рахунок коштів ГС ВРЛ.
Централізоване відправлення за межі України QSL-карток здійснюється за рахунок коштів відправника - члена (учасника) ГС ВРЛ у вигляді додаткових членських грошових внесків.
Не сплачують додатковий членський внесок за централізоване відправлення QSL-карток за межі України (за основним позивним сигналом) радіоаматори та радіоаматори
–    спостерігачі – члени ГС ВРЛ з інвалідністю першої, другої групи та школярі за наявності ліміту коштів ГС ВРЛ, якщо вони передбачені у Фінансовому плані ГС ВРЛ на рік.
Радіоаматори, які не являються членами ГС ВРЛ, можуть відправляти свої QSL-картки у межах України та за межі України за окремими встановленими розрахунками (абонементною платою компенсації витрат ГС ВРЛ за користування QSL-бюро ГС ВРЛ).

3.3.    Відповідно до частини 6 п. 9.6. Статуту ГС ВРЛ зовнішнє отримання QSL-карток і дипломів та централізоване відправлення за межі України QSL-карток для членів ГС ВРЛ, колективних дитячих та юнацьких аматорських радіостанцій (за основним позивним сигналом) може здійснюватися за рахунок залучення спонсорів, безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань (благодійників).
За рахунок коштів спонсорів і благодійників централізоване  відправлення QSL-карток здійснюється за зв'язки, які проведені з року набуття радіоаматорами членства в ГС ВРЛ. Відправка QSL-карток за зв’язки, які проведені раніше цього терміну, здійснюється за рахунок відправника згідно встановленого тарифу або на підставі здорового глузду,
 
гідності та не зловживання відповідно до добропорядності на принципах HAM SPIRIT відправлення свої QSL-карток у відповідь на отримані QSL-картки від радіоаматорів.
Моральну та в окремих випадках матеріальну відповідальність за недотримання цих вимог несе відправник в разі індивідуальної відправки або територіальне  QSL-бюро учасника ГС ВРЛ або відокремленого підрозділу ГС ВРЛ. Начальник QSL-бюро ГС ВРЛ, за погодженням зі спонсорами або благодійниками, має право припинити відправку всіх QSL- карток цього члена ГС ВРЛ, який не дотримується зазначених правил.
Спонсори та благодійники мають право встановлювати інші безкоштовні умови зовнішнього отримання або централізованого відправлення QSL-карток і дипломів, яке погоджується з Президію ГС ВРЛ,  інформація про це  розміщується на офіційному сайті   ГС ВРЛ у розділі «QSL-бюро».

3.4.    Сплата додаткових членських грошових внесків для відправлення QSL-карток за межі України і абонементна плата компенсації витрат ГС ВРЛ за користування QSL-бюро ГС ВРЛ здійснюється на розрахунковий рахунок ГС ВРЛ: ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", Харківська філія, МФО 351533, р/р 26001052215010, ЭДРПОУ/ДРФО 40272755.
При сплаті компенсації та додаткового членського внесу у платіжному документі (квитанції) повинні вказуватися: вид (призначення) платежу та найменування члена (учасника) ГС ВРЛ або відокремленого підрозділу ГС ВРЛ, а для індивідуальних відправників – вид (призначення платежу), свої П.І.П. та позивний сигнал.
Приклад.
Платник: Пащенко В.І., UT2UQ.
Вид платежу: «компенсація витрат за QSL» (для не членів ГС ВРЛ) або «додатковий членський внесок за витрати QSL» (для членів ГС ВРЛ).

3.5.    Витрати коштів ГС ВРЛ на забезпечення діяльності QSL-бюро ГС ВРЛ передбачаються у Фінансовому плані прибутків та витрат ГС ВРЛ на рік. Звіт про витрати коштів на забезпечення діяльності QSL-бюро ГС ВРЛ здійснюється в порядку, встановленому Статутом ГС ВРЛ.

3.6.    Звіт про витрачені кошти спонсорів і благодійників для забезпечення діяльності QSL-бюро ГС ВРЛ здійснюється за домовленістю (або договорами) зі спонсорами і благодійниками.

4.    Організація діяльності QSL-бюро ГС ВРЛ
4.1.    Діяльність QSL-бюро ГС ВРЛ організує Перший віце-президент – Директор Штаб-квартири ГС ВРЛ.
Безпосередню роботу QSL-бюро ГС ВРЛ забезпечує Начальник QSL-бюро ГС ВРЛ, який затверджується рішенням Президії ГС ВРЛ за поданням Першого віце-президента – Директора Штаб-квартири ГС ВРЛ.
Склад    членів    QSL-бюро    ГС    ВРЛ    (працівників,    помічників)    визначається  її начальником і погоджується  з  Першим  віце-президент  –  Директором  Штаб-квартири ГС ВРЛ.

4.2.    Посади Начальника QSL-бюро ГС ВРЛ та членів QSL-бюро ГС ВРЛ, у залежності від ліміту коштів в ГС ВРЛ, можуть бути штатними або заміщуватися на громадських засадах.

4.3.    Начальник QSL-бюро ГС ВРЛ та члени QSL-бюро ГС ВРЛ беруть на себе зобов’язання про нерозголошення персональних даних з урахуванням вимог Закону України “Про захист персональних даних” № 2297-VI (зі змінами та доповненнями) та відповідно до
 
Положення про організацію реєстру членів та учасників ГС ВРЛ, затвердженого рішенням Президії ГС ВРЛ від 21.02.2016, протокол № 1.

4.4.    Начальник QSL-бюро ГС ВРЛ здійснює оперативне керівництво діяльністю QSL-бюро, організує роботу членів QSL-бюро, координує взаємодію з начальниками територіальних QSL-бюро, взаємодіє із ПАТ «Укрпошта» та іншими установами послуг поштового зв’язку, у межах своєї компетенції за узгодженням з Першим віце-президент – Директором Штаб-квартири ГС ВРЛ (далі – ШК ГС ВРЛ) видає інструкції для працівників QSL-бюро, використовує виділені кошти для забезпечення діяльності QSL-бюро та щомісяця звітує перед Директором ШК ГС ВРЛ та бухгалтером про витрачені кошти ГС ВРЛ, обсяги отриманої та відправленої пошти.
Щороку у грудні Начальник QSL-бюро ГС ВРЛ надає першому віце-президенту - Директору ШК ГС ВРЛ узагальнений звіт про діяльність QSL-бюро ГС ВРЛ.

4.5.    Начальник QSL-бюро ГС ВРЛ веде облік отриманих та відправлених QSL-карток, слідкує за своєчасним отриманням QSL-карток через пошту та дотриманням графіку відправлення QSL-карток у межах України та за межі України.

4.6.    Надходження QSL-карток
4.6.1.    QSL-картки, які призначені для відправлення у межах України та за межі України, приймаються в QSL-бюро ГС ВРЛ як нарочним способом, так й пересиланням поштою.
4.6.2.    Поштові відправлення, які надішли до ГС ВРЛ отримуються уповноваженими представниками ГС ВРЛ відповідно до оформлених документів, які надаються ПАТ
«Укрпошта», перевіряються на цілісність упакування та доставляються до ШК ГС ВРЛ. Начальник QSL-бюро (помічник) відкриває упакування та визначає належність кореспонденції до QSL-бюро. Пошта, яка не має відношення до QSL-бюро, передається першому віце-президенту - Директору ШК ГС ВРЛ.
4.6.3.    QSL-картки приймаються в QSL-бюро ГС ВРЛ для відправлення за межі України тільки в тому випадку, якщо вони були попередньо розсортовані відправником за абеткою префіксів, виділених країнам відповідно до рішень Міжнародного союзу електрозв'язку, а для радіоаматорів США, Австралії,  РФ  -  по  цифрі в  позивному сигналі від 1 до 0.
У таких вкладеннях повинна бути обов’язкова наявність копії квитанції про сплату
«компенсація витрат за QSL» (не для членів ГС ВРЛ) відповідно до п. 3.4. цього Положення або «додатковий членський внесок за витрати QSL» (для членів), якщо спонсори та благодійники не взяли на себе зобов’язання про сплату відправлення QSL-карток для членів ГС ВРЛ.
4.6.4.    Для відправлення у межах України QSL-картки повинні бути розсортовані відповідно до розподілу літер суфіксу позивного сигналу адміністративно-територіального поділу областей України, місць Києва та Севастополя, Автономної республіки Крим, зазначених у Регламенті аматорського радіозв’язку.
4.6.5.    Не розсортовані QSL-картки, а також QSL-картки адресовані радіоаматорам тих країн, у яких відсутнє вхідне QSL-бюро, до відправлення не приймаються і повертаються відправникові через територіальне QSL-бюро без яких-небудь компенсацій і додаткових роз'яснень. Інформація про відсутність вхідних QSL-бюро в тих або інших країнах світу доводиться начальником QSL-бюро ГС ВРЛ до територіальних QSL-бюро або розміщується на офіційному сайті ГС ВРЛ у розділі «QSL-бюро». Інформація про існуючи QSL-бюро EURAO (центри доступу), IARU розміщені на їх офіційних сайтах, інформація про існування QSL-бюро країн - не членів зазначених міжнародних об’єднань є на радіоаматорських сайтах зазначених країн. Посилання на зазначені сайти розміщується на офіційному сайті ГС ВРЛ у розділі «QSL-бюро».
 
4.6.6.    QSL-картки, що надійшли (прийняті від нарочного) до QSL-бюро ГС ВРЛ з інших країн, визначаються за загальною вагою та вносяться до обліку, що дозволяють вести контроль витрат, пов'язаних зі здійсненням QSL-бюро своєї діяльності, а також контролювати графік розсилання QSL-карток через поштові відправлення.
4.6.7.    Витрати за рахунок ГС ВРЛ за доставку QSL-карток в QSL-бюро ГС ВРЛ нарочним з територіальних QSL-бюро або індивідуальним способом не компенсуються.
4.6.8.    QSL-картки, що надійшли в QSL-бюро ГС ВРЛ від радіоаматорів – не членів ГС ВРЛ за абонементною сплатою обліковуються перед відправленням окремо з встановленим обрахунком погашення витрат на їх відправку та циклу діяльності QSL-бюро. QSL-картки, що надійшли на відправку повинні бути абонементним користувачем повністю оплачені одним платежем.
4.6.9.    У випадку, якщо до QSL-бюро ГС ВРЛ надійшло поштове відправлення, що адресоване персонально одному з радіоаматорів, воно не відкривається, а направляється у запечатаному вигляді за належністю.
4.6.10.    Якщо в QSL-бюро ГС ВРЛ організована відправка QSL-карток відповідно до частини 2 п. 3.2. цього Положення, то здійснюється звірка з копією документа про компенсацію витрат на відправку за кордон. У разі відсутності копії підтверджуючих документів про компенсацію витрат на відправку за межі України обробка таких QSL-карток призупиняється до отримання підтверджуючих документів, але на термін, що не перевищує два тижня. Якщо за час отримання підтверджуючих документів про компенсацію витрат на відправку за кордон змінилися тарифи у більшу сторону, відправник QSL-карток має компенсувати різницю тарифних змін та надати копію підтверджуючого документу. Для прискорення усунення невідповідностей з додатковою оплатою тарифних змін, або відсутності підтверджуючого документу про компенсацію витрат, дозволяється надання фотокопій платіжного документу через засоби електронних комунікацій.
У разі незнаходження компенсаційних витрат за відправку за кордон QSL-карток на протязі двох тижнів з часу повідомлення відправника про відсутність копії документа про компенсацію витрат, зазначені QSL-картки переходять у групу помилково відправлених, які через рік утилізуються у встановленому порядку.
4.6.11.    Базовим показником компенсації витрат за відправку QSL-карток за кордон для членів ГС ВРЛ є ціна за одну QSL-картку з щільністю папір-картону до 250 г/кв.м на одному листі розміром не більше 10х15 см.
Подвійні та багатосторінкові QSL-картки додатково розраховуються з умов: один лист до перегину – одна QSL-карта.
QSL-картки, що виготовлені з інших матеріалів (металеві, дерев’яні, з поліамідів тощо) розраховуються відправником за еквівалентною вагою до звичайної QSL-картки, щільністю до 250 г/кв.м.
Подвійні та багатосторінкові QSL-картки повинні бути складені (перегнути) до розміру звичайної QSL-картки (до 10х15 см). Позивний сигнал кореспондента, якому адресується картка повинен читатися без додаткового розгортання подвійної та багатосторінкової QSL-картки. У випадках, якщо позивний сигнал кореспондента передбачений для заповнення у внутрішній частині подвійної та багатосторінкової QSL- картки, така картка складується сторінкою на зовні, де є позивний сигнал адресата, для зручності читання без додаткового розгортання подвійної або багатосторінкової QSL-картки під час проведення операції з сортування карток в QSL-бюро ГС ВРЛ.

4.7.    Сортування QSL-карток
4.7.1.    QSL-бюро ГС ВРЛ здійснює сортування QSL-карток, які надійшли за кордону, для їх відправки по Україні для всіх радіоаматорів, не залежно від членства в ГС ВРЛ.
4.7.2.    QSL-бюро ГС ВРЛ здійснює сортування QSL-карток для їх відправки за межі України для членів ГС ВРЛ, колективних аматорських радіостанцій від учасників  ГС ВРЛ  та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ, пільгової категорій радіоаматорів-членів ГС ВРЛ
 
відповідно до списків з первиних реєстрів членів учасників та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ та для абонентних користувачів ГС ВРЛ.
4.7.3.    Не допускається приймання QSL-карток в приміщенні ШК ГС ВРЛ, доставлених нарочним та їх самостійне сортування в QSL-бюро ГС ВРЛ без присутності начальника QSL-бюро ГС ВРЛ  або  уповноваженого  працівника  (помічника)  QSL-бюро  ГС ВРЛ та без перевірки належності володарів QSL-карток до членів ГС ВРЛ або до абонентських користувачів ГС ВРЛ, сплати додаткового членського внеску або компенсації витрат для абонементних користувачів.
4.7.4.    QSL-картки, що помилково надійшли в QSL-бюро ГС ВРЛ з інших QSL-бюро країн світу та не належать українським радіоаматорам або з інших радіоаматорських об’єднань – не членів (учасників) ГС ВРЛ чи не з відокремлених підрозділів ГС ВРЛ, а також не членів ГС ВРЛ, відсіваються.
QSL-картки, що надійшли до QSL-бюро ГС ВРЛ з інших радіоаматорських об’єднань
–    не членів (учасників) ГС ВРЛ чи не з відокремлених підрозділів ГС ВРЛ, а також не членів ГС ВРЛ, повертаються за попередньою домовленістю та за рахунок коштів на пересилання від цих радіоаматорів або радіоаматорських об’єднань.
QSL-картки, що надійшли з інших QSL-бюро країн світу та не належать українським радіоаматорам, направляються назад відправникові. Допускається відправлення помилково надісланих QSL-карток в країну призначення за рахунок коштів ГС ВРЛ, про що повідомляється відправник.

4.8.    Відправлення QSL-карток
4.8.1.    Відправлення QSL-карток у межах України
4.8.1.1.    QSL-картки, що надійшли до QSL-бюро ГС ВРЛ, направляються до територіальних QSL-бюро, за результатами їх сортування відповідно до розподілу літер суфіксу позивного сигналу адміністративно-територіального поділу областей України, міст Києва та Севастополя, Автономної республіки Крим, зазначених у Регламенті аматорського радіозв’язку України.
4.8.1.2.    QSL-картки відправляються з періодичністю, яка залежить від набрання ваги (зазвичай - від 1 кг ), та є оптимальною за цінами для відправки поштових відправлень.
4.8.1.3.    Якщо за період понад 2 місяця до області України не набирається необхідна вага для оптимального поштового відправлення, таке відправлення здійснюється за погодженням з керівником територіального QSL-бюро, або з керівниками громадських об’єднань – учасниками ГС ВРЛ або відокремлених підрозділів ГС ВРЛ, де створені територіальні QSL-бюро.
4.8.1.4.    QSL-картки та дипломи направляються:
-    до територіальних QSL-бюро;
-    в областях, де відсутні територіальні QSL-бюро або вони припинили свою діяльність, до уповноважених осіб - представників ГС ВРЛ;
-    до індивідуальних членів ГС ВРЛ, за створеними ними додатковими умовами для відправлення QSL-карток на їх адреси.
4.8.1.5.    Під створенням додаткових умов для відправлення QSL-карток на індивідуальні адреси членів ГС ВРЛ (direct within Ukraine) розуміється надання письмової заяви від індивідуального члена ГС ВРЛ до першого віце-президента - Директора ШК ГС ВРЛ з проханням використовувати індивідуальну відправку QSL-карток та направлення до QSL-бюро ГС ВРЛ підписаних конвертів з наклеєними марками на суму одного поштового відправлення вагою у 50 г. Якщо нероздільна вага вкладення для індивідуального відправлення перевищує ліміт ваги за марками на конверті, така відправка здійснюється за домовленістю з отримувачем та попередньої компенсацією витрат QSL-бюро ГС ВРЛ на несистемне відправлення.
4.8.1.6.    Оплата відправлених QSL-карток до територіальних QSL-бюро, через поштовий зв’язок здійснюється за фактом отримання поштового відправлення за рахунок
 
учасника ГС ВРЛ або відокремленого підрозділу ГС ВРЛ, якому належить територіальне QSL-бюро, як що інше не передбачається умовами спонсорів або благодійників.
4.8.1.7.    Відправлення QSL-карток до територіальних QSL-бюро може здійснюватися нарочним способом уповноваженими на це особами. Компенсація витрат за відправлення QSL-карток нарочним способом за рахунок ГС ВРЛ не здійснюється.

4.8.2.    Відправлення QSL-карток за межі України
4.8.2.1.    QSL-картки відправляються за межі України в QSL-бюро членів (учасників) EURAO - центри доступу. У разі відсутності таких центрів доступу QSL-картки відправляються в QSL-бюро членів (учасників) IARU. Також QSL-картки можуть відправлятися на адреси інших QSL-бюро країн, які не являються членами (учасниками) зазначених вище міжнародних радіоаматорських об’єднань.
4.8.2.2.    Компенсація витрат коштів ГС ВРЛ при відправленні QSL-карток за межі України здійснюється відповідно до п. 3.4 цього Положення.
4.8.2.3.    Критеріями для періодичного відправлення QSL-карток за кордон є загальна вага для оптимальної оплати за відправку з урахуванням виду пакування (мішками “М”, посилками, пакетами, листами) без оголошеної цінності, якщо це можливо - відправлення найдешевшим видом транспорту (наземним або комбінованим SAL) та поділу країн за ознаками обігу QSL-карток:
Перша категорія - крани з QSL-бюро, в які поступає великий обсяг QSL-карток (велика кількість працюючих в ефірі радіоаматорів: США, Великобританії, Японії, Німеччини, Італії, Іспанії тощо);
Друга категорія - крани з QSL-бюро, в які поступає не великий обсяг QSL-карток (не велика кількість працюючих в ефірі радіоаматорів);
Третя категорія - крани з QSL-бюро, в які поступає дуже не великий обсяг QSL-карток (мала кількість працюючих в ефірі радіоаматорів).
4.8.2.4.    Відправлення QSL-карток до країн першої категорії здійснюється за критеріями оптимальної оплати за відправку з урахуванням виду пакування та найдешевшого виду транспорту, але з періодичністю не рідше одного разу на квартал.
4.8.2.5.    Відправлення QSL-карток до країн другої категорії здійснюється за критеріями оптимальної оплати за відправку з урахуванням виду пакування та найдешевшого виду транспорту, але з періодичністю не рідше одного разу на півроку.
4.8.2.6.    Відправлення QSL-карток до країн третій категорії здійснюється за критеріями оптимальної оплати за відправку з урахуванням виду пакування та найдешевшого виду транспорту, але з періодичністю не рідше одного разу на рік.
4.8.2.7.    QSL-бюро ГС ВРЛ не несе відповідальності за ті QSL-картки, які були загублені або ушкоджені під час надання послуг поштового зв’язку внутрішніми та зовнішніми ліцензованими з цих послуг компаніями. При отриманні пошкоджених поштових відправлень отримувач діє відповідно до правил, встановлених ліцензованими компаніями поштового зв’язку.
4.8.2.8.    Відправлення QSL-карток до QSL-бюро інших країн може здійснюватися нарочним способом уповноваженими на це особами. Компенсація витрат за відправлення QSL-карток нарочним способом за рахунок ГС ВРЛ не здійснюється.

5.    Територіальні QSL-бюро учасників ГС ВРЛ або відокремлених підрозділів ГС ВРЛ, взаємодія з QSL-бюро ГС ВРЛ
5.1.    В кожної адміністративної області України, в містах Києві та Севастополі, в Автономної Республіки Крим утворюється одне територіальне QSL-бюро з числа учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ, які діють на цієї адміністративної території.

5.2.    Консолідоване рішення про утворення територіального QSL-бюро та його місцезнаходження приймається керівниками учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів
 
ГС ВРЛ з урахування оптимального забезпечення роботи QSL-бюро в адміністративної області та кількості членів ГС ВРЛ, які стоять на обліку у зазначених учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів, можливості забезпечення компенсаційних витрат на утримання територіального QSL-бюро. Якщо не досягнено консолідоване рішення, остаточне рішення про створення територіального QSL-бюро затверджує перший віце-президент – Директор Штаб-квартири ГС ВРЛ.

5.3.    Керівник учасника ГС ВРЛ або відокремленого підрозділу ГС ВРЛ, де створено територіальне QSL-бюро, розробляє і затверджує Положення про територіальне QSL-бюро,  а також  у разі необхідності узгоджує порядок компенсації витрат на його утримання, адреси і умови пересилання з іншими учасниками ГС ВРЛ або відокремленими підрозділами ГС ВРЛ на цій території. Положення про територіальне QSL-бюро повинне узгоджуватися зі статутом ГС ВРЛ та цим Положенням.

5.4.    В областях, де відсутні учасники ГС ВРЛ або відокремлені підрозділи ГС ВРЛ або вони припинили свою діяльність, може рішенням першого віце-президента – Директора ШК ГС ВРЛ призначатися уповноважена особа - представник ГС ВРЛ, якій бере на себе функції менеджера на громадських засадах з організації роботи територіального QSL-бюро. Представник ГС ВРЛ - менеджер з організації роботи територіального QSL-бюро дає письмово згоду - зобов’язання на виконання функцій з організації роботи тимчасового територіального QSL-бюро.

5.5.    Керівники учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ щороку, на протязі 10 діб після закінчення граничного терміну сплати членського внеску в ГС ВРЛ, електронною поштою направляють до QSL-бюро ГС ВРЛ та до територіальних QSL-бюро витяги з первинного реєстру членів ГС ВРЛ, які стоять у них на обліку (графи 1, 2. 3, 4 первиного реєстру та відмітки про сплату членського внеску або відмітки про пільгову категорію відповідно до частини 3 п. 3.2. цього Положення) та списки колективних аматорських радіостанції (за основним позивним сигналом), які належать учасникам ГС ВРЛ та відокремленим підрозділам ГС ВРЛ, прізвища осіб та позивні сигнали їх радіостанцій, яким на протязі року доручається отримувати QSL-картки для отримання та доставки нарочним.
У разі неподання зазначених даних обслуговування відповідних членів ГС ВРЛ для відправлення QSL-карток за межи України, тимчасово призупиняється до часу отримання необхідних даних.
За необхідністю до QSL-бюро ГС ВРЛ надаються уточненні поштові адреси територіальних QSL-бюро та данні на фізичних осіб – отримувачів або керівників територіальних QSL-бюро (ПІП, моб. телефон, електронна поштова адреса).

5.6.    У разі вступу до ГС ВРЛ фізичних осіб після подання витягів з первиних реєстрів, передбачених п. 5.5., керівники учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ надають до територіальних QSL-бюро та QSL-бюро ГС ВРЛ додаткові витяги з первиних реєстрів.

5.7.    Відповідальність за  достовірність  та  своєчасність  поданих  даних  зазначених  у п. 5.5 та 5.6. несуть керівники учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ.

5.8.    Відповідальність за направлення QSL-карток з територіальних QSL-бюро до QSL-бюро ГС ВРЛ саме від членів ГС ВРЛ та абонентських користувачів несуть керівники учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ та начальники територіальних QSL- бюро. За рішенням керівників учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ, в установленому законодавством порядку, винні особи, які системно допустили прийняття та
 
направлення до QSL-бюро ГС ВРЛ QSL-карток не членів ГС ВРЛ або абонентських користувачів, можуть притягуватися до матеріальної відповідальності для компенсації  витрат за весь цикл оброблення, пересилання QSL-карток не членів ГС ВРЛ та утримання відповідного QSL-бюро.
5.8.    QSL-бюро ГС ВРЛ у зазначений в п.5.5. термін направляє до територіальних QSL-бюро списки абонентних користувачів QSL-бюро ГС ВРЛ для включення їх як користувачів QSL-бюро ГС ВРЛ та територіальних QSL-бюро.

5.9.    Керівники учасників ГС ВРЛ та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ або уповноважені на це начальники територіальних QSL-бюро щоквартально проводить звірки своїх первиних реєстрів з реєстром QSL-бюро ГС ВРЛ.

5.10.    При отриманні витягів з реєстрів та додаткових даних, зазначених у п. 5.5 та 5.6 начальник QSL-бюро ГС ВРЛ погоджує данні з першим віце-президентом – Директором ШК ГС ВРЛ та з встановленою періодичністю надає через Президента ГС ВРЛ в бухгалтерію ГС ВРЛ необхідні дані для формування звітності.

5.11.    Територіальне QSL-бюро відповідає за збереження QSL-карток, що надійшли на адресу з QSL-бюро ГС ВРЛ та надає їх одержувачам. У випадку, якщо в територіальне QSL-бюро надійшло поштове відправлення, адресоване персонально, воно повинне бути передане адресатові не розкритим.
Якщо одержувач QSL-карток на протязі двох років не отримав свої QSL-картки, про що складається відповідний акт, у подальшому таки QSL-картки використовуються для навчальних цілей серед молоді або знищуються.

5.12.    У випадку, якщо в територіальному QSL-бюро організоване централізоване відправлення QSL-карток до QSL-бюро ГС ВРЛ, призначених для інших радiоаматорiв України та радіоаматорів країн світу, територіальне QSL-бюро організує сортування таких QSL-карток відповідно до п. 4.6.3 та 4.6.4 цього Положення. Платником компенсації витрат QSL-бюро у цьому випадку , передбаченому п. 3.4. цього Положення, може виступати територіальне QSL-бюро, якщо інше не передбачено спонсорами та благодійниками. Порядок отримання додаткового членського внеску, їх облік, перерахування та звітність перед членами ГС ВРЛ визначається в Положенні про територіальне QSL-бюро.

5.13.    Територіальне QSL-бюро має право самостійно направляти QSL-картки в межах України і до QSL-бюро закордонних радіоаматорських організацій.

15.4. Територіальне QSL-бюро може вести реєстри вхідних і вихідних відправлень в обсягу, що дозволяє здійснювати облік і контроль витрат, пов'язаних зі здійсненням територіального QSL-бюро своєї діяльності, а також контролювати графік розсилання відправлень QSL-карток.


Перший віце-президент –
Директор Штаб-квартири    п/п    О.В. Ананьєв

Згідно з оригіналом
Відповідальний секретар ГС ВРЛ    В. Пащенко 30.03.2018

 
Категория: Радиолюбительские новости | Просмотров: 838 | Добавил: radioclubodessa | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт

Текущее время в Лондоне
Поиск

ВП ГС"ВРЛ" в Одеській Області
  • ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ ГРОМАДСЬКОЇ СПІЛКИ "ВСЕУКРАЇНСЬКА РАДІОАМАТОРСЬКА ЛІГА"В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ
  • УКВ ретранслятор ОДЕССА
    Одесса 439,000/431,400 (-7,600) субтон 67.0

    УКВ ретранслятор Сергеевка
    Одесса 439,200/431,600 (-7,600) DMR, D-Star, Fusion, P-25

    Поиск позывных
    QRZCQ.com:
     

    Поиск в RU Callbook'e:  
     

    Поиск в QRZ Callbook'e:
     

    Поиск в базе IK3QAR:
     

    Enter your callsign to see if you have an eQSL waiting!

    Календарь
    «  Апрель 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Архив записей

    Интересные сслки
  • U T 2 F W F
  • Радиолюбитель из Одессы
  • Дипломная программа Радиоклуба Одесса
  • Контест-клуб ОДЕССА
  • РАДІОАМАТОРСЬКА АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНА СЛУЖБА
  • Всеукраїнська радіоаматорська ліга
  • Радиоклуб Одесса В FACEBOOK
  • QRP Клуб Украины
  • Группа Радиоклуб Одесса в FACEBOOK
  • УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦЕНТР РАДІОЧАСТОТ
  • Календарь соревнований
  • QRZ.RU Contest Calendar
  • PG7V contestcalendar
  • sk3bg
  • Kenwood TS-590
  • Kenwood TS-480
  • DX Summit
  • DXSCAPE
  • Simon's DX
  • DXWATCH
  • DX FAN
  • DX ZONE
  • Reverse Beacon Network
  • DX ZONE
  • 425 DX Calendar
  • Грозы в реальном времени
  • ADXO by NG3K
  • 432 and Above EME Newsletters by K2UYH
  • DX News
  • Southgate Amateur Radio News
  • DX ZONE
  • DXcoffee
  • DX World
  • OPDX Bulletin
  • The Daily DX
  • Weekly DX Report
  • W1AW Bulletins Archive Propagation
  • SixItalya
  • W1AW Bulletins Archive (DX)
  • QRZ NEWS
  • DARC DX Bulletins
  • SWARL

  • Украина онлайн Site-ok.ua — продвижение сайтов Белый каталог сайтов PopCat.ru Каталог русскоязычных сайтов AddsSites, бесплатная регистрация сайтов. Каталог сайтов Одессы Flag Counter
    Copyright MyCorp © 2024